За результатами конкурсного відбору консультантів для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів при Міністерстві освіти і науки України, одним з переможців став професор ЗНУ.

Мова йде про доктора психологічних наук, професора кафедри педагогіки та психології освітньої діяльності Запорізького національного університету – Євгенія Клопоту, повідомляється на сайті вишу.

Зауважимо, інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) – це установа, яка створена з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, утому числі, у закладах професійної освіти.

Зараз відбувається реалізація проєкту з формування національної експертної команди щодо організації ефективної роботи інклюзивно-ресурсних центрів України та оптимізації процесу інтеграції в суспільство людей з особливими потребами. Професор Євгеній Клопота є автором курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Психолого-педагогічний супровід дітей та молоді з особливими потребами в умовах інклюзивного освітнього простору», які успішно реалізуються з 2019 р. на базі центру післядипломної освіти ЗНУ.

Нагадаємо, 22 грудня, в міськраді  на сесії депутати проголосували за проєкт «Про затвердження Програми запровадження заходів з реалізації стратегії безбар’єрності у м. Запоріжжя на 2022 – 2025 роки».