Сьогодні, 30 грудня, виконувач обов’язків міського голови Анатолій Куртєв провів пресконференцію, на якій підбив підсумки своєї робити за 90 днів.

Громадяни і журналісти могли поставити питання, які хвилюють суспільство. Одне з таких: коли у Запоріжжі відбудуться дострокові вибори міського голови? Адже в разі дострокового припинення повноважень міського голови, відповідно до закону, Верховна Рада має призначити позачергове голосування не пізніше, ніж через 90 днів як голова втратив повноваження. Строки вже всі пройшли, але в столиці поки цим не переймаються. Навіть обласна рада не захотіла підтримувати прохання до ВР про призначення виборів.

Анатолій Куртєв сказав, що наступного року вибори міського голови мають відбутися. Зрозуміло, що дат ніхто не називав:

Все, що залежало від Запорізької міської ради – зроблено. Ми подали документи, як цього вимагає законодавство.

Нагадаємо, 29 вересня Володимир Буряк під час сесії оголосив, що написав заяву про дострокове звільнення. Причина – стан здоров’я. Сьогодні Куртєв сам розповів, що Буряк не зміг об’єднати навколо себе депутатський корпус:

Він хотів правити старим способом. Він хотів, щоб місто не розвивалося. Він хотів, щоб був бюджет потреб. В цій каденції багато молодих, амбіційних депутатів, які хочуть розвивати місто. Всі їх ініціативи “рубалися на корню”. Дійшло до того, що вони почали виконувати лише одну функцію – кнопкодавство.

У квітні відбувся розкол. Депутати об’єдналися, вони пішли до міського голови й почали висловлювати свої потреби. У тому числі пропонували на посаду мене, як секретаря міськради. Все ніби працювало, але пройшов час і мене звільнили з незрозумілих причин. Тому знову депутати об’єдналися. Врешті мене поновили на посаді секретаря. Коли посада міського голови стала вакантною – мені прийшлося керувати містом.

Читайте також: КУРТЄВ ПРОКОМЕНТУВАВ ЙМОВІРНЕ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ПРОЇЗД У МІСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ЗАПОРІЖЖЯ