Через підвищення цін на скраплений газ в Казахстані «спалахнули» масові протести, між поліцією та протестувальниками відбулися сутички. Відомо про смерть протестувальників.

На своїй сторінці у Фейсбук запорізький нардеп Євген Шевченко повідомив, що прибув до Казахстану. Яка мета його візиту – невідомо:

«І так друзі, ми в Нурсултані. На вулиці -32. Це Сенат Казахстану. Складно говорити, через те, що горло «заморожується». Позаду мене знаходиться резиденція президента», – ось таку коротку «екскурсію» провів нардеп для своїх підписників містом.

Зауважимо, що ситуація у Казахстані дуже серйозна. В Алмати правоохоронці вбили десятки учасників протестів. Мітингувальники у відповідь застосовують силу. Президент Каси-Жомарт Токаєв звернувся за допомогою до Організації договори про колективну безпеку ОДБК, військового альянсу під проводом Росії.

Шевченко вже їзди в Білорусь до самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Там він заспівав пісню “Чотири пори року” на “Словʼянському базарі” та назвав Лукашенка своїм другом.

Нагадаємо, у 2019 Шевченко був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії Слуга народу як безпартійний. Суспільству він насамперед відомий через свої виступи на пропагандистських передачах у Росії, а також на телеканалах, які належать Віктору Медведчуку.

24 травня 2021 стало відомо, що Євгенія Шевченка виключили з партії. Відповідне рішення було ухвалено більшістю голосів.

Скріншот з відео