Запорізький апеляційний суд визнав недійсним договір оренди землі ТОВ “Ленд Дівелопмент” Володимира Кальцева на території скверів. Як і очікувалося, було подано касаційну скаргу. І зробила це міська рада, яка має захищати інтереси громадськості.

На своєму Телеграм-каналі в.о. міського голови Анатолій Куртєв спробував «виправдатися» з цього приводу, адже новина вже розтиражувалася в ЗМІ.

У 2006 році Запорізька міська рада затвердила передачу двох земельних ділянок ТОВ “Ленд Дівелопмент” під будівництво підземного багатофункціонального ТРЦ й реконструкцію скверів, що  існують. Але з’ясувалося, що фірма політика і бізнесмена збирається будувати наземний комплекс. До того ж коли «загадковим чином» проєкт «перекроїли», діяв старий Генплан. Оскільки зміни туди не вносилися – землі рекреації. Запорізький апеляційний суд взяв до уваги наведені факти місцевими активістами й виніс рішення про визнання недійсного договору оренди під забудову ТРЦ.

Однак побоювання Дениса Тарасова, який брав безпосередню участь у поверненні скверу громадськості, справдилися. Міськрада не готова відстоювати інтереси запоріжців у цьому питанні. Одна з причин – заступник міського голови по земельних питаннях Роман Таран (депутат від “ОПЗЖ”, як і Кальцев). Це саме він з 2006-2009 рр. очолював земельну комісію в міськраді і готував документи щодо незаконної передачі земельних ділянок Кальцеву.

Годину тому в Телеграм-каналі з’явилося навіть повідомлення з цього приводу від Анатолія Куртєва. Тут він звинуватив «деяких містян», які «захищають чиїсь фінансові інтереси, займаються популізмом і, що найгірше, піаряться на іменах інших людей». Хто ці містяни та чиї інтереси вони захищають, не уточнюється.

Запоріжжя – місто людей з активною громадянською позицією.

Переважна більшість з них – це дійсно порядні містяни, які стоять на захисті інтересів суспільства. Та, на жаль, є й ті, хто лише робить вигляд, що бореться за правду. Фактично ж вони захищають чиїсь фінансові інтереси, займаються популізмом і, що найгірше, піаряться на іменах інших людей.

У Запоріжжі вже багато років триває війна за один із парків. Найгірше в цій історії те, що від неї страждають місто та люди. Адже за цей час протиборчі сторони випробували багато різних засобів та інструментів. Серед них – розповсюдження неправдивої та спотвореної інформації, у тому числі й проти міської влади.

Але який би піар проти нас не застосовували, в таких ситуаціях ми завжди будемо діяти виключно в рамках чинного законодавства.

Це наша проста й зрозуміла позиція.

Відомо тільки, що міськрада подала касаційну скаргу до Верховного суду щодо скасування рішення Запорізького апеляційного суду.