До Львова з концертом їдуть київські гурти Atomic Simao та Junket. Концерт відбудеться 14 січня у просторі “Promiselove 21”.

В період пандемії кожен концерт – це як ковток свіжого повітря, а виступ Atomic Simao – тим паче. Часом їх дикі шаманські ритми ударних та саксофонні мотиви “злих вулиць” Нью-Йорка 70-их змушують тебе відчути Morphine на дотик. А іноді космічні гітарні соло переносять тебе у незвідані світи Pink Floyd. Музика Atomic Simao прогресивна та стильна, в гарному розумінні цього слова. Не дарма гурт вже кілька років вважається одним з найяскравіших представників українського андеграунду. І це дійсно так.

За 12 років існування колектив встиг випустити 5 повноформатних альбомів, відіграти безліч концертів в Україні, а також побувати в європейських турах, включаючи виступи на понад 20 фестивалях в Німеччині, Польщі, Британії та навіть на Sziget Festival у Будапешті.

Atomic Simao – це психоделік спейс-рок та ейсід-джаз. Їх інструментальні композиції схожі на подорожі по невідомим стежкам. Ти ніколи не знаєш куди вони тебе приведуть. Але точно знаєш, що цей шлях буде справді крутим досвідом.

Junket – це більш електронно-джазова історія з постійними імпровізаціями та нескінченними мелодіями. Проект створили учасники Atomic Simao Георгій Вальчук та Микола Шостов. Вони поєднали електронне звучання з саксофоном та флейтою. Виходить щось дуже цікаве та неординарне, як олів’є з яблуками, тільки смачне. Стилістика дуету охоплює такі жанри як break-beat, funk, electro dub, minimal house та drum’n’bass.

Часто Junket грають не заздалегідь заготовлені композиції, а створюють треки в реальному часі з нуля, без другого дубля та можливості редагування. Це як джазова імпровізація, що відбувається тільки тут і зараз.

Послухати наживо виступи Atomic Simao та Junket можна буде у львівському просторі “Promiselove 21”. Концерт відбудеться 14 січня, початок о 20:00.

Віталій Очерет