На засіданні Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобування нарешті поставив крапку у питанні щодо розпуску міськради Запоріжжя.

Колишній голова Володимир Буряк ще 26 липня 2021 року звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити міську раду. Через конфлікт депутати систематично не приходили на сесії, відповідно, неможливо було ухвалити важливі проєкти. Тільки сьогодні, 26 січня, на засідання члени Комітету закрили це питання.

«Ми звернулися до голови Запорізької державної адміністрації, щоб вони вивчили питання і нам доповіли з цього приводу. Нам відповіли, що в адміністрації створена робоча група, також відповідні листи були надіслані до керівників фракцій в Запорізькій міській раді. На сьогоднішній день ми вже отримали відповідь. Ситуація така, що Запорізька міська рада відновила свою роботу, у них вже збираються сесії, ухвалено ряд важливих для громади рішень. Тому, доцільність проведення позачергових виборів депутатів Запорізької міської ради, відпала», – розповіла під час засідання заступниця Комітету, голова підкомітету Аліна Загоруйко

Під час голосування з контролю Комітету зняли це питання, 17 проголосували «за».

Коротка передісторія. Через конфлікт довкола звільнення Володимиром Буряком секретаря міської ради Анатолія Куртєва, близько півтора місяця невдавалося зібрати кворум на сесіях міськради. Навіть після поновлення на посаді Куртєва, «холодна війна» між депутатами та ексочільником міста нікуди не зникла.

29 вересня 2021 року Володимир Буряк під час сесії оголосив, що написав заяву про дострокове звільнення, депутати підтримали його рішення. Наразі функції очільника міста виконує секретар міськради від «Слуги народу».

Нагадаємо, також Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобування визначив дату, коли у Запоріжжі та Бердянську можуть  відбудутися позачергові вибори.

На головній – фотоілюстрація