Завдяки проєкту про запровадження заходів з реалізації стратегії безбар’єрності у Запоріжжі, за потреби у будинках почали встановляти пандуси. Є шанс, що в нашому місті люди з інвалідністю та маломобільні групи населення більше не сидітимуть «запротореними» у власних оселях.

22 грудня в міськраді було ухвалено рішення «Про затвердження Програми запровадження заходів з реалізації стратегії безбар’єрності у м. Запоріжжя на 2022-2025 роки». Проєкт потихеньку почали втілювати у життя. Нещодавно в одному з будинків Космічного мікрорайону було встановлено пандус. Тут проживає маленький Аарончик з порушенням опорно-рухового апарату, повідомила на своїй сторінці у Фейсбук директорка БФ «Українська спілка осіб з інвалідністю» Алла Мурізіді.

За її словами, кошти на пологий схил було виділено з депутатського фонду Регіни Харченко (від «Слуги народу»).

Нагадаємо, задум вдалося втілити саме завдяки пані Аллі. Вигравши мінігрант вона почала боротися за те, щоб в Запоріжжі установкою пандусів займалися саме на законодавчому рівні.

У нас мешкає 1569 людей з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Багато хто з них не має можливості покинути власну квартиру. Програма направлена на те, щоб вони мали безперешкодний доступ до будинків, будівель, споруд житлового призначення, у тому числі прибудинкових територій, окрім індивідуальних жилих приміщень.

Фото зі сторінки Алли Мурізіді