Олексій Пучков, директор запорізької пекарні “Урожай”, в ефірі вижн-радіо “На дотик” розвіяв міф щодо так званого “соціального хліба”

Олексій розповів, що такого поняття як “соціальний хліб” не існує:

– Немає такого поняття – соціальний хліб. Немає соціальної рецептури, тому що немає соціального борошна, дріжджів та інших складових цього хліба соціальних немає і не може бути.

За словами Олексія, для підприємства позиція “соціальний хліб” – це хліб простої рецептури, який і так був і є на підприємствах, де вода, мука, сіль, дріжджі. Тому що люди не купують хліб високої рецептури, де є цукор, маргарин та інші інгредієнти.

– Тому “соціальний хліб”, який є у лінійці підприємства, це хліб із негативною маржинальністю для підприємства. Ніхто цього не компенсує, – каже Олексій.

Поняття “соціальний хліб” настільки розпіарене, що навіть у магазинах його замовляють великими партіями:

– Виробнику ніхто цього не компенсує і це чітка шкода для підприємства. Якщо борошно коштує 12 гривень, то хліб 600 г не може коштувати 6 гривень. Є різні причини, чому на це йде виробник – рівень конкуренції. Велика мережа супермаркетів каже, що ось ми пустимо тебе до нас із цим “соціальним хлібом” з мінусовою маржинальністю, до того ж ти можеш завести ще 4-5 позицій з плюсовою маржинальністю. І підприємство через обсяги на це йде.

Випуск разом з Ольгою Вакало, Олексієм Пучковим, директором пекарні «Урожай», учасником ГО «Бізнес-Союз» «Порада», членом Всеукраїнської Асоціації пекарів, Костянтином Денисовим, кандидатом економічних наук, доцентом економічного факультету ЗНУ,  можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=hQVctnRWZhA&t=1530s&ab_channel=RADIONADOTYK