Відповідно до Закону «Про основи національного спротиву», у Запорізькій області створена бригада у складі 6 батальйонів, один з них знаходиться в місті Енергодарі.

Підрозділи територіальної оборони створюються по всій країні, переважно у районних центрах. Та оскільки в місті енергетиків Василівського району знаходяться стратегічно важливі об’єкти, було прийнято рішення, що батальйон тероборони розташовуватиметься саме в м. Енергодарі (а не Василівці), повідомляється на сайті відомства.

Виділено приміщення для розміщення батальйону, наразі там робиться ремонт працівниками управління будівництва ЗАЕС. Роботи мають закінчитися вже в лютому. Окрім цього, сформовано постійний склад, який буде займатися навчанням бійців, забезпеченням та організацією, решта підрозділу складатиметься з резервістів, які уклали контракт на службу.

«Поки у будівлі тривають ремонтні роботи, підрозділ територіальної оборони тимчасово функціонує в одному з приміщень на базі міста. Як тільки ремонт завершиться, переїде до будівлі, яка для цього призначена», – розповів міський голова Дмитро Орлов.

Вказано, що саме за сприяння керівництва АЕС було знайдено будівлю для розташування батальйону.

Для довідки: щоб країна могла дати гідну відсіч агресору вразі повномасштабного вторгнення РФ, з 1 січня 2022 року відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» в державі розгорнули сили тероборони.