За солідний тендер на проведення будівельних робіт й безперешкодне здійснення розрахунків переможець мав заплатити «відкат» голові тендерного комітету одного з медзакладів.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області та слідчі відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції викрили злочинну схему. За перемогу у тендерах на виконання будівельних робіт та безперешкодне здійснення розрахунків учасники віддали від суми договору 5 відсотків, повідомляє пресслужба відомства.

Голову тендерного комітету було затримано вчора, 17 лютого, під час отримання від підприємця другого «траншу», а саме – 65 тис.грн. Загальна сума «відкату» – 100 тис. грн.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ та обрання запобіжного заходу.