Нещодавно до громадян України звернувся Президент Володимир Зеленський, щоб прояснити ситуацію, яка зараз відбувається по країні. За словами головнокомандувача, наші військові успішно зупиняють атаки ворога.

«Харківський напрямок дуже складний. Все робиться для захисту міста. Найбільш проблемна зараз ситуація на Півдні України, ведуться запеклі бої у передмісті Херсона. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутися у бік Мелітополя», – розповідає Зеленський.

Зауважимо, від самого ранку під Мелітополем лунають вибухи. Міський голова Іван Федоров заявив, що російські війська обстрілювали військову базу аеродрому:

Після вранішнього повідомлення було здійснено ряд обстрілів прилеглої до Мелітополя території – військової частини нашого аеродрому. Після цього військові прийняли рішення покинути аеродром, щоб не наражати на небезпеку мирних мешканців під час повітряних обстрілів. Життєдіяльність міста здійснюється у звичному режимі. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення зупинити масовий продаж палива на автомобільних заправках. Воно буде відпускатися у мінімальній кількості для приватних осіб, перевагу віддаватимуть підприємствам критичної інфраструктури. Обмеження від завтрашнього дня буде і у продажу продуктів харчування.

Наразі з Мелітополя лунають тривожні новини, але поки офіційної інформації немає.

Мешканців Запорізької області закликають вступати до лав територіальної оборони та обороняти свої домівки та сім’ї.