Поблизу Мелітополя Запорізької області зараз неспокійна ситуація. Навіть почали ширитися чутки, що міський голова Іван Федоров покинув місто.

Щойно Федоров звернувся до мелітопольців, щоб спростувати чутки й заспокоїти містян:

«На сьогодні всі системи життєзабезпечення міста працюють у штатному режимі. Стосовно поширення чуток щодо відімкнення електроенергії на декілька тижнів, зараз немає інформації, яка це підтверджує. Обленерго працює у посиленому режимі. В цьому плані ми ситуацію контролюємо. Вся команда знаходиться на робочих місцях й повністю координує наші дії. Завтра міськрада працюватиме у штатному режимі. Навчання у всіх навчальних закладах призупинено. Лікарні також працюють у штатному режимі. На цей час обстрілів по місту не ведеться.

В результаті минулих обстрілів постраждав житловий будинок, який знаходиться поблизу Нового Мелітополя. Слава Богу, жертв серед цивільного населення немає. Віримо, що їх і не буде. Якщо будуть екстреної новини, одразу вийдемо на зв’язок!»

Нагадаємо, від самого ранку під Мелітополем лунали вибухи. Російські війська обстрілювали військову базу аеродрому. Після цього українські військові прийняли рішення покинути аеродром, щоб не наражати на небезпеку мирних мешканців під час повітряних обстрілів.