На днях окупанти намагалися захопити адміністративні будівлі, обстрілювали житлові квартали й онкодиспансер. Блокують транспорт з продуктами, розграбовують магазини.

Своєю чергою міський голова Іван Федоров намагається вирішити зараз нагальні гуманітарні проблеми.

Ситуація в місті лишається складною. Є проблеми з доступом до харчових продуктів та медикаментів. Процвітає мародерство. Окрім окупантів, розграбовують торгові мережі деякі місцеві мешканці. Федоров організовує людей, щоб зменшити грабежі:

«На жаль, неповноцінно вдалося відпрацювати в частині організації безпеки. Ряд торгових мереж знову постраждали від мародерів. Тому зараз проводиться додатковий збір штабу з організації громадської безпеки. Усіх охочих захистити місто від мародерства, прошу о 15:00 зібратися на базі БК «Шевченка» для того, щоб посилити цей напрямок роботи.

Відсьогодні у нас розпочали роботу ряд магазинів та аптек по місту. Зокрема магазин «Економ» та понад 6 аптек. Наша пресслужба надасть список точок, їх можна буде знайти у соцмережах.

Відзавтра у місті працюватиме ще більше магазинів й аптек. Окрема намагаємось опрацювати питання щодо гуманітарного постачання вантажів, щоб забезпечити місто продуктами й медикаментами.

Будівлю міськради російські війська зруйнували в середині, коли туди зайшли. Тому воно не може функціонувати. Не уявляю скільки знадобиться часу та грошей на відбудову, щоб будівля знову почала працювати.

Щодо комунальної ситуації зможу відповісти ввечері більш детально. Важливо, що нам вдалося забезпечити електрикою наше авіамістечко. Це останній великий район, який був у нас без світла. Паралельно вирішуємо питання з постачанням води і тепла.

Мобільний зв’язок теж поступова з’являється. Вже запрацював life, з перебоями, але є. З Київстаром локалізовано причину, найближчим станом стане відомо коли він запрацює. Сподіваюсь, що скоро запрацює інтернет»

Зауважимо, наразі міськрада знаходиться під контролем місцевих добровольців. Прапор РФ було знято, повідомляється на сайті “Ріа Мелітополь”. Місцеві журналісти опублікували, що російські мародери зробили із будівлею. Потрощені меблі, діри у дверях, обдерті шпалери, розкидані речі – наслідки “русского мира” у всій красі.

Фото: unian

Перемога за нами!