Про інцидент на Запорізький атомній станції на своєму Телеграм-каналі розповів міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Понад пів години продовжуються обстріли по Запорізькій АЕС. Наші військові тримають оборону, декілька людей постраждало. Щойно стало відомо, що на території АЕС сталася пожежа:

!!!!!!Загроза світової безпеки!!!!! В результаті безперервного обстрілу ворогом будівель та блоків найбільшої АЕС в Європі палає Запорізька Атомна станція!!!!

Нагадаємо, окупанти намагаються взяти під свій контролю атомну електростанцію. В Енергодарі було зафіксовано понад 100 ворожої техніки. Окупанти обстрілюють житлові будинки, один снаряд потрапив на територію 2-ї школи. В місті відсутнє водопостачання, в деяких районах немає світла.

Оновлення станом на 4 березня 2:23. Пожежа на АЕС триває, рятувальники ДСНС не можуть дістатися до місця події через постійні обстріли. Було попадання в перший енергоблок.

Станом на 2:43. Перший енергоблок ЗАЕС був на плановому ремонті, однак ядерне паливо звідти не встигли відвантажити (Інформація з Телеграм-каналу “Оперативний ЗСУ”).

Станом на 02:52 з’явилася інформація, що на територію були допущені пожежники. (У соцмережах повідомляє Олександр Старух).

ЗСУ опублікувало інформацію станом на 2:26. На Запорізькій АЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми. Наразі працює 4 блоки. Протипожежний стан на атомній станції в нормі.

За територією АЕС в учбово тренувальному корпусі виникло загоряння. Йдуть бої, через які пожежники не можуть приступити до ліквідації загоряння.

 

На головній – фотоілюстрація