Під час боїв поблизу Василівки Запорізької області окупанти нищили інфраструктуру, обстрілювали житлові будинки, а також руйнували культурну спадщину.

На сьогодні Василівка тимчасово окупована російськими військами. На цій ділянці є, як війська рф, так і чеченці. Вони діють наче варвари. Руйнують все на своєму шляху. На своїй сторінці у Фейсбук директор департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко повідомив, що окупанти частково зруйнували садибу Попова:

Садиба Попова – пам’ятка історії та архітектури південної України XVIII — ХІХ ст. Складається з господарчих будівель та службових квартир. Перлиною вважається оглядова башта. Сьогодні до історичного комплексу входить Садиба поміщика, що складається з чотирьох споруд кінця ХVІІІ — початку ХІХ ст. Серед них найстарша будівля Василівки — житловий будинок поміщика 1790 р., виконаний з решток турецьких галер, корівник 1835 р., молочарня 1836 р., погріб, за матеріалами sadybapopova.org.ua.

Нагадаємо, на сьогодні тимчасово окупованими залишаються Пологи, Василівка, Токмак, Енергодар та Мелітополь. Біля населених пунктів Гуляйполе, Оріхів та на напрямку Василівка – Балабіно особовий склад ЗСУ веде оборонну операцію.