Деякі місцеві мешканці розслабилися відпочивши два дні без сигналу тривоги. Не дотримуються комендантської години, вживають алкогольні напої, не гасять світло вночі. В.о. міського голови Анатолій Куртєв просить всіх схаменутись.

Куртєв нагадав, що в країні вже дванадцяту добу йде війна. У напрямку Запоріжжя йдуть бої, військові чинять опір окупантові. Ситуація може змінитися будь-якої миті, тож запоріжцям треба бути напоготові. Натомість деякі громадяни вже почали забувати, що коїться навколо. Вештаються вулицями, не дотримуються світломаскування, вживають алкогольні напої:

Ситуація в країні і в нашій області дуже напружена. У напрямку Запоріжжя йдуть гарячі бої. Російські окупанти й досі утримують у своїх руках контроль над Запорізькою АЕС. Люди там бояться працювати, не хочуть виходити на зміну, можуть наробити помилок. Робота атомної взагалі може зупинитися. І добре, якщо з дотриманням умов безпеки.

І що у цей час роблять люди у Запоріжжі? Гуляють вулицями, скільки душі завгодно, ходять у нетверезому стані, забувають про світломаскування, катаються на автомобілях, де хочуть і як хочуть.

Шановні, прокиньтеся! Те, що у місті два дні не лунала тривога – це не привід для того, щоб розслаблятися. В країні війна, страшна жорстока війна. Люди, які пройшли навіть Афганістан, знають, що там і близько не було того, що відбувається зараз в українському Харкові, – повідомляєтьсяв Телеграм-каналі секретаря міськради.

Також посадовець постарався роз’яснити ситуацію щодо рахунку для збору коштів на потреби Запорізької тероборони:

І не шукайте ворогів серед тих, хто працює для вашого захисту. Бо мені тут сьогодні прилетіла претензія, що я наживаюся на війні. Мовляв, ми відкрили дуже підозрілий рахунок для збору коштів на потреби Запорізької тероборони. А підозрілий він, тому що благодійний фонд, на який відкрито рахунок, знаходиться у Кіровоградській області.

Так от пояснюю. Перший і останній раз. Нам потрібно було дуже оперативно знайти фонд, який би мав кристально чисту репутацію, який би було, кому адмініструвати, і який би погодився обслуговувати лише Запоріжжя. Дякуючи підтримці наших колег з іншого міста, ми його знайшли. Це фонд, який працює з 2007 року. Він перевірений, його нам рекомендували, він пішов нам на зустріч і передав нам усі права. Зараз він обслуговує лише Запоріжжя, і усі кошти, які надходять на його рахунок, йдуть виключно на потреби запорізької бригади.

Тому, панове-розслідувачі, будь ласка, не витрачайте свій час, не витрачайте мій час, не ганяйтеся за привидами, а краще займіться корисними справами, яких в умовах війни у всіх нас більше, чим достатньо.

24  лютого володимир путін розпочав повномасштабну війну проти України назвавши це “військовою операцією”. На сьогодні очевидно, що окупанти програють війну. Однак дії загарбників стають все небезпечнішими. Вони цілеспрямовано обстрілюють житлові будинки, нищать інфраструктури, вже є сотні жертв серед цивільного населення.

На головній – фотоілюстрація