Військові росії продовжують чинити військові злочини стосовна цивільних громадян на території України.

Нещодавно російські окупанти обстріляли з реактивних систем «Град» західні околиці населеного пункту Комишуваха, про це на своєму Телеграм-каналі розповів секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

«Це – порушення міжнародного гуманітарного права та справжній воєнний злочин», – пише він у соцмережах.

Окрім цього шокуючий випадок стався 6 березня між селами Нестерянка та Мирне Оріхівського району Запорізької області. Окупанти на танку переїхали автомобіль «Таврія» в якому знаходилися цивільні громадяни, які намагалися виїхати з небезпечної зони, зупинилися на узбіччі, повідомляється на сторінці ГУ НП Запорізької області.

На момент інциденту в салоні авто знаходилися два чоловіка та неповнолітній хлопчик. Усі троє загинули. Наразі правоохоронці встановлюють особи померлих.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, визначеного у ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Висловлюємо щирі співчуття співчуття родичам та близьким!

Зауважимо, триває сімнадцятий день російсько-української війни. Агресори поводяться як терористи, вбивають цивільних, нищать інфраструктуру, чинять мародерство. Водночас зазнають колосальних втрат, перевага наших захисників очевидна.

Нагадаємо, станом на 6:00 12 березня військові, мешканці Запорізького краю, поліція, ДСНС, підрозділи Сил оборони України та місцева влада міста Запоріжжя стримують масовий наступ окупаційних військ. Ворог продовжує готуватися до проведення наступальної операції в напрямку Запоріжжя.

На головній – фотоілюстрація