Вчора російські окупанти викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова та вивезли в невідомому напрямку. Президент України Володимир Зеленський попросив високопосадовців Німеччини та Франції посприяти у звільненні Федорова.

Сьогодні, 12 березня, головнокомандувач провів чергову зустріч з представниками іноземних ЗМІ. Під час якої розповів про викрадення міського голови Мелітополя Івана Федорова. Окупанти хочуть, щоб він на відео розповів, що «радий бачити російську владу». За словами Зеленського, мелітопольського посадовця катують.

Фото зі сторінки president.gov.ua

Також він додав, що у телефонній розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом попросив, щоб вони під час переговорів з президентом рф володимиром путіним просили звільнити Івана Федорова.

Нагадаємо, 10 окупантів увірвалися до кризового центру, наділи Федорову мішок на голову та викрали. Свого часу він відмовився з ними працювати.

Сьогодні понад 2000 місцевих мешканців попри небезпеку вийшли на мітинг з синьо-жовтими прапорами та плакатами. Вимагали від військових рф звільнити з полону мера.