23 травня Касаційний господарський суд ВС оголосив остаточне рішення стосовно Запорізького титано-магнієвого комбінату. Комбінат лишається держвласністю.

Касаційний господарський суд ВС залишив без змін рішення попередніх інстанцій – цілісний майновий комплекс заводу повернуто до сфери управління Фонду державного майна України. Тепер остаточно можна ставити крапку у цій справі, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Нагадаємо, 2013 року за пропозицією Фонду держмайна для модернізації виробництва було прийнято рішення залучити інвестора. За результатами конкурсу, з компанією «Толексіс Трейдинг Лімітед», яка входить в групу компанії DF Group відомого українського бізнесмена Дмитра Фірташа, було укладено договір про заснування ТОВ «ЗТМК».

Частка держави становила 51%. Втім всім фактично керували люди Фірташа. Більшість із залучених інвестицій було розтрачено на погашення раніше створених заборгованостей ДП «ЗТМК» за енергоносії й перед кредиторами, пов’язаними все з тією ж DF Group Фірташа.

За інформацією САП, надалі кошти виводились з країни шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм. А на модернізацію виробництва убуло витрачено усього 20 млн грн.

Фото: Google.com