На початку літа у Запоріжжі та Запорізькій області відкриваються літні табори, однак цього року сезон зірвано через повномасштабну війну. Втім, малечі все ж буде чим зайнятися в місті.

Цього року рашисти забрали у запорізьких дітей можливість оздоровитися та відпочити у закладах, розташованих на нашому рідному Азовському морі. Окрім того, через воєнний стан, зараз у нас, на жаль, немає передумов для організації пришкільних таборів для денного перебування дітей. Тому що, по-перше, у закладах загальної середньої освіти облаштовано укриття, а, по-друге, там зараз функціонують територіальні інформаційні центри.

На своєму офіційному Телеграм-каналі в.о. міського голови Анатолій Куртєв повідомив, що у Заводському та Хортицькому районах міста відкриються літні дитячі артпростори. Для дітей проводитимуть майстер-класи з малювання, танців та циркової акробатики. З дітками займатимуться працівники бібліотек, палаців культури і мистецьких шкіл, волонтери.

Також там будуть обладнані зони відпочинку і буде багато настільних ігор. Звичайно ж, усі заняття будуть проводитися з дотриманням правил безпеки. У разі оголошення повітряної тривоги діти негайно будуть евакуйовані до сховища. Ці арт-майстерні працюватимуть до кінця літа.

Запоріжцям нагадали, що щосуботи у художніх та музичних школах для дітей проводяться додаткові творчі заняття. Також, в місті знову запрацювала Бібліоняня.

На головній – фотоілюстрація