Українці США подарували Запорізькому військовому госпіталю надсучасний реанімобіль.

“Реанімобіль слугуватиме нашим військовим та бойовим лікарям. За його допомогою наших поранених бійців будуть евакуювати, стабілізувати стан поранених під час руху та доставляти до медичного закладу”, – розповів Олександр Яцина.

За словами волонтерки Ольги, життя та здоров’я наших бійців – найголовніше наразі. Тому було прийнято рішення направити цю автівку для потреб військового госпіталю Запоріжжя, міста, яке межує з лінією бойового зіткнення.

Американці українського походження зібрали кошти та придбали реанімобіль для військових медиків ЗСУ. Завдяки участі запорізького благодійного фонду “Клініки Святого Миколая” та київського “Милосердя та здоров’я”, автівка була доставлена з США до Рівного, а після деякого доукомплектування, вже своїм ходом “добігла” до Запоріжжя.

За словами очільника фонду “Клініка Святого Миколая», голови фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Миколи Бєлого,  з початком широкомасштабної війни фонд допомагає військовим, внутрішнім переселенцям та родинам військовослужбовців.

“Наш фонд вже давно співпрацює з фондом “Милосердя та здоров’я”. Громадяни США українського походження зібрали кошти та придбали реанімобіль для військових медиків ЗСУ.  Було вирішено передати цей автомобіль Запорізькому військовому госпіталю”, –  повідомив Микола Бєлий.

За словами Миколи Бєлого це вже третій автомобіль, який було передано військовим, які базуються на території Запорізької області. Але перший – саме для військових медиків. Реанімобіль обладнаний надсучасним медичним спорядженням та може одночасно перевозити двох поранених людей.

Як повідомив засновник благодійного фонду “Милосердя та здоров’я” Олександр Яцина, вартість “Шевроле” близько 75 тисяч доларів. Автомобіль за 12 секунд розганяється до 160 кілометрів на годину, але при цьому має дуже м’який хід.

Військові медики госпіталю висловили свою вдячність громадянам США та українським волонтерам, які придбали та доправили цей реанімобіль у шпиталь Запоріжжя.

“Ми обов’язково переможемо з такою підтримкою! Ворог буде знищений! Слава Україні”, – заявив військовий, на ім’я Олександр.