Сьогодні, 28 листопада у сесійній залі Запорізької міської ради презентували проєкт бюджету міста на 2023 рік. Доповідала директорка департаменту бюджету та фінансової політики Ольга Вагіс. Варто зазначити, проєкт рішення, разом із журналістами вперше побачили й самі депутати міської ради. Останні були обурені тим, що на день презентації вони досі не мають копії майбутнього документу на руках.

Попри складну ситуацію з наповненням бюджету, у наступному році, згідно з прогнозами, дохідна части складатиме 8 млрд 50 млн гривень. Виходячи з цієї суми формувалася й витратна частина, вона  є аналогічною – 8 млрд 50 млн.

Вже традиційно, найбільш затратною у Запоріжжі є освіта, на її забезпечення передбачили  1,9 млрд гривень, на другому місці – утримання органів місцевого самоврядування – 558 млн грн, на медицину запланували – 447 млн грн, інфраструктуру –  279 млн грн, соціальний захист –  173 млн грн, фізичну культуру і спорт – 175 млн гривень й культуру – 76 млн грн.

проєкт бюджету на 2023 рікЦікаво, що на посилення оборони Запоріжжя заплановано виділити лише 715 тисяч гривень. Сюди входять і підтримка військових частин, й функціонування центрів інформування та обігріву, функціонування рятувальних служб, оперативний фонд, забезпечення заходів з облаштування захисних споруд, матеріальний резерв та підтримка внутрішньо переміщених осіб.

проєкт бюджету на 2023 рік

Депутатський фонд у 2023 році складатиме – 76 млн грн. Передбачені також кошти на облаштування й місць для укриття запоріжців, на це міська влада планує витратити ще 45 млн грн.  Робота комунального підприємства “Запоріжремсервіс” обійдеться місту в запланованих 400 млн грн.

Наскільки цей проєкт є дієздатним та реальним у воєнний час та чи підтримають його депутати, – наразі не відомо, але дискусії у сесійні залі розгорілися палкі.

проєкт бюджету на 2023 рік проєкт бюджету на 2023 рік проєкт бюджету на 2023 рік