Відомий український спортсмен Жан Беленюк, який 2016 року виступав від Запоріжжя на Олімпійських іграх та став срібним призером, висловився щодо ймовірного допуску країни-терориста до міжнародних змагань.

Нещодавно стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розгляне можливість виступу російських та білоруських спортсменів на міжнародних змаганнях, про це йдеться на офіційному сайті організації. Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк у своїх соцмережах припустив, що спортсмени країни-вбивці скоро зможуть виборювати медалі:

Кожен день, відкриваючи спортивні новини, дедалі більше бачиш велику кількість заяв різних світових спортивних функціонерів та федерацій щодо санкційної політики відносно спортсменів рф та рб.

Тенденція абсолютно зрозуміла. За нею російські спортсмени будуть невдовзі допущені до міжнародних змагань. Бубка залишив Гутцайту «важкий спадок». Судячи з публічних заяв очільника НОК і за сумісництвом міністра спорту, він активно розсилає листи з закликами не змінювати поточну санкційну політику та, вочевидь, ніякого результату це не дає.. Цікаво, що наразі відбувається безпосередньо в МОК, чинним членом якого є сам Бубка.. відповідь лишається риторичною, – пише він.

Зауважимо, що у МОК зазначили, що станкції проти рф та білорусі діють. Втім у змаганнях зможуть брати участь спортсмени від цих країн, які дотримуються Олімпійської хартії, не виступали проти миротворчої місії організації, активно підтримуючи війну в Україні тощо. Нібито, причиною перегляду рішення стало, що «жодному спортсмену не можна перешкоджати брати участь у змаганнях лише через його паспорт».

Більшість українців очікувано проти подібного розвитку подій. Адже таким чином, злочинну росію «реанімують» в очах суспільства.