Принести або отримати теплі речі, засоби особистої гігієни, продукти харчування, ліки можна у Вінниці в офісі обласної організації Руху В. Наливайченка “Справедливість”, що знаходиться на вул. Соборній, 38, офіс 303. Також волонтери Руху готові приїхати забрати чи відвести допомогу по місту та області. Про це повідомив керівник облорганізації Роман Корченюк.

“Ми щойно дізналися про трагедію, не гаяли ні хвилини. Почали просто посеред ночі обдзвонювати наших партнерів, знайомих підприємців з проханням допомогти. Адже з Калинівки та сусідних районів евакуйовано, за офіційними даними, більше 30 тисяч чоловік. Багато хто виїздив із небезпечної зони не чекаючи евауації, щойно почувши вибухи”, — розповів Корченюк.

Заступник керівника Вінницької обласної організації Руху Олександр Бартко всі необхідні ліки відвіз у 6-ту вінницьку школу. Наразі волонтери “Справедливості” на прохання волонтерів фронтових збирають харчі для 300 вояків, яких привезли на розмінування території, не забезпечивши їх продуктами харчування.Нагадаємо, що вчора пізно ввечері поблизу міста Калинівка загорілися склади зі зброєю. Станом на 10 годину ранку евакуйовано більше 30 тисяч осіб, заходи з евакуації населення тривають. Наразі відомо про двох людей, які отримали травми та були госпіталізовані. Підрозділами ДСНС ліквідовано загоряння 4 житлових будинків, що виникло внаслідок влучання боєприпасів.

13:00

Керівник обласної організації Руху Роман Корченюк домовився з готельно-ресторанним комплексом «Козацький стан» (м. Вінниця) про безкоштовне поселення пострадалих від вибухів під Калинівкою. Кому потрібна допомога, звертайтеся за телефоном: +38 097 906 37 93.

Окрім цього, від сьогодні на базі офісу Вінницької обласної організації Руху «Справедливість» працюватимуть юристи, які безкоштовно консультуватимуть людей у питанні відшкодування державою завданих збитків.

13.40

Одну родини вже розселили в готельно-ресторанному комплексі: “Кому потрібне поселення – звертайтеся!” – наголошує Роман Корченюк. Зараз волонтери Руху “Справедливість” разом із фронтовими волонтерами з Вінниці везуть продукти харчування воякам, яких привезли для розмінування території та влада не забезпечила їх усім необхідним.

14:00

Наразі в льосі свого житлового будинку разом із дружиною рятується Олег Омельянчик — керівник Калинівської районної організації Руху “Справедливість”, колишній начальник ВЧ А-1119, де наразі горить 48-й арсенал Міноборони України. Він встиг вивезти дітей з небезпечної зони, сам виїхати не встиг.

Наразі він забороняє будь-кому їхати за ним, бо прогнозує, що через певний час може почати горіти будівля, де зберігаються заряди до ГРАДів. Після того, як він зможе дістатися до Вінниці, Олег Омельянчик планує вийти на прес-конференцію та фахово озвучити своє бачення трагедії, яка сталася на Вінниччині. 

18.00

Лідер Руху “Справедливість” прокоментував ситуацію, яка склалася на Вінниччині: “Як так сталося, що вже в п’яте за останні два роки в Україні вибухають найпотужніші склади боєприпасів? Як взагалі можливо, в країні, що воює, досі не дана правова оцінка злочинної бездіяльності військового та політичного керівництва. Де результати розслідування?”

18.15

Волонтери Руху “Справедливість” спільно з фронтовими волонтерами відвезли продукти харчування солдатам, які зараз патрулюють та розміновують територію. Влада до сих пір не вирішила це питання.

За словами Романа Корченюка, зараз вибухи чуються з періодичністю раз на 5 хвилин, почалася друга фаза боротьби з вогнем, тож погіршення ситуації не очікується.

Всі лікарні, які приймали постраждалих, волонтери запезпечили необхідними медикаменти.

Волонтери Руху «Справедливість» постійно на зв’язку з людими, які звернулися за допомогою. Їх усіх розселили, забезпечили продуктами харчування та ліками. Наразі люди просять теплі речі, ковдри, подушки.