Друга запорізька прокуратура викрила групу людей, які продавали фіктивні препарати для схуднення. При цьому, під час спроби потерпілих повернути свої гроші, продавці представлялися співробітниками державних установ та правоохоронцями.

Шахраї діяли  під виглядом неіснуючого міжнародного центру інноваційних технологій в сфері корекції фігури. Пропонували та продавали потерпілим фіктивні системи схуднення та обладнання для зменшення ваги, яке не відповідало заявленим технічним вимогам. Представлялися філіалом відомомої міжнародної компанії. Клієнтів шукали через соціальні мережі та використовували інші інноваційні методи.  Протягом досить тривалого періоду ошукали сотні людей по всій Україні.

“Члени злочинної групи, здійснюючи свою діяльність в орендованому приміщенні, володіючи необхідним знаннями про порядок оформлення замовлень пов’язаних нібито з інноваційною технологією в області корекції фігури, знаючи специфіку користування банківськими переказами та платіжними системами, користуючись мережею Інтернет, використовували створений на їх замовлення сайт, на якому розміщувалась завідомо неправдива інформація про міжнародний центр інноваційних технологій в області корекції фігури від міжнародної компанії” – повідомляє запорізька місцева прокуратура №2

За період діяльності злочинної групи на їх рахунках опинилося більше 5 мільйонів гривень. На сьогодні відомо про 250 ошуканих мешканців Запоріжжя, один з них перерахував шахраям більше 600 тисяч гривень.