Так запорізькі водії називають дорожній знак, який стоїть посеред дороги на мосту в Шевченківському районі міста.

З’явився він досить давно, щоб заборонити проїзд по одній з доріг, яка містить 3 смуги в один бік. А тому водії змушені звертати на зустрічні смуги цієї ж дороги. Мова йде про відрізок дороги на трасі Харків – Сімферополь, самий міст проходить в районі третього Шевченківського, неподалік Амстору. Про причини появи заборонного знаку ніхто не повідомляв, втім, і немає жодних  ознак проведення ремонтних робіт.

Здавалося б, що тут такого, знаки часто змінюють, а дороги регулярно лагодять? Причина ось у чому – він жодним чином не підсвічується у темну пору доби. Ті, хто знає про знак, розуміють що він нікуди не дівся, а тому перелаштовуються на зустрічну смугу. Але ж для більшості ця дорога є транзитною, водії на цьому відрізку проїжджають вперше за досить тривалий період. Знак досить великий і розміщений він прямісінько посеред дороги. Вночі його зовсім  не видно, а тому якщо швидкість руху трохи більша 60 км/год. – врівзатися в знак шанси дуже великі.

На ситуацію можна не звертати уваги рівно до того часу, поки там хтось, з вини Облавтодору не втратив на цьому відрізку свою машину, або ще гірше – життя.  Запорізький активіст Данило Щербаков – керівник ГО “Helper”, вирішив зайнятися цим питанням і все ж таки змусити відповідні служби зробити все за правилами.

 

На разі, активіст повідомляє – йому пообіцяли відреагувати на ситуацію київські чиновники та висловити догану винним. Та поки, станом на вечір суботи 10 лютого ситуація не змінилася. Знак стоїть і чекає свою жертву, його не видно, а тому він нагадує привида посеред траси, який з’являється миттєво.