Поліція Києва затримала підозрюваного, який створив банк “одноденку” і заволодів 120 тисячами доларів США

Зловмисник оформив орендований офіс як відділення банку для VIP клієнтів, найняв робітницю і розмістив оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. При обслуговуванні першого клієнта людина зникла з грошима потерпілого. Правоохоронці знайшли афериста, вилучили долари і повернули власнику.

У поліції Києва розповіли подробиці шахрайських дій чоловіка:

«Під час перевірки ми встановили, що орендований у власника перший поверх одного з будинків на вулиці Жилянській вже переобладнали під фінансова установа. Це був нібито банк, а за документами – закрите акціонерне товариство, яке має назву, що складається з назви двох ліквідованих банків. Зловмисник кілька разів розміщував оголошення на сайті про те, що банк надає послуги VIP-клієнтам і за вигідним курсом обміняє від 120 до 180 000 доларів США. Звичайно, про угоду мали заздалегідь домовитися про розмову по телефону ».

Відділення відкрилося, як і годиться, о дев’ятій ранку. В офісі перебувала одна працівниця – 59-річна киянка, яка була і касиром і менеджером, а також 40-річний уродженець Київської області. Саме йому жінка передала 120000 доларів США, які клієнт має намір обміняти. Чоловік пішов за гривнями і зник.

«Ми знайшли зловмисника, який поїхав з місця події на автомобілі, за кілька кварталів. В салоні машини вилучили долари потерпілого.