Члени громадської організації “Еко коаліція Запоріжжя”, після численних спроб привернути увагу місцевої влади до забруднення атмосфери небезпечними для здоров’я речовинами, запланували діяти по-іншому.

Цього разу активісти вирішили ініціювати громадські слухання, ще раз озвучити результати досліджень чеських екологів, які, образно кажучи, виявили що жити у Запоріжжі небезпечно. Це також повинно дати нові бачення вирішення проблеми, та об’єднати суспільство, права якого зараз відверто порушують. Активісти сподіваються, що громадські слухання мотивують мерію нарешті звернути увагу на проблему, яка терпіти більше не може. Рішення про організацію громадських слухань було прийнято на спільній нараді ГО “Еко коаліція Запоріжжя”

Про рішення повідомив член організації Микола Ралик. Він зазначив, що суспільство елементарно не має можливості знати чим дихає. А основний контролер повітря – Запорізький гідрометцентр робить заміри нерегулярно та й далеко не все заміряє. Зараз є потреба в тому, щоб хоча б ту інформацію, що є, до суспільства доносили вчасно і правдиво, а у майбутньому працювали над тим, що удосконалити засоби моніторингу.

Про це активіст повідомив у соціальній мережі Фейсбук та закликав не бути байдужими і долучатися до ініціативи.