Сьогодні до Запоріжжя завітав екс-голова правління Комітету виборців України, громадський діяч, політичний експерт та народний депутат України Олександр Черненко. Гість мав зустріч зі студентами Запорізького національного університету, пізніше дав прес-конференцію для журналістів, в ході якої відкрив декілька важливих аспектів передвиборчого процесу.

У ході зустрічі зі студентами спікер наголоси на важливості голосування у день виборів. Закликам молодь думати, відкинувши емоції та суто суб’єктивні симпатії.  Він обговорив з молоддю важливість цьогорічних виборів  президента, роботу дільниць, передвиборчу агітацію та «брудні засоби», які використовують у політичній гонитві.

«Важливим є кожен голос! Від персоналії президента України, залежить існування країни, як такої. І це ми маємо усвідомлювати, голосуючи на виборах.  Тому, прошу за красивою обгорткою навчитися бачити  суть» – наголосив народний обранець.

Під час прес-конференції Олександр Черненко намагався відкрити більш глобальні речі.

«Сьогодні я хочу просити в ЗМІ підтримки і відповідального ставлення, щоб донести до виборців надважливу для України інформацію. Мотивуйте кожен свою аудиторію прийти на вибори, зробити осмислений вибір і не брати участі в різного роду незаконних схемах, як це підкуп виборців та подібні махінації. Сьогодні для України є важливим не просто вибрати того президента, який продовжить вести Україну шляхом, що українці обрали в 2014 році, а провести чесні та мирні вибори. Цього разу до України прикута увага всього світу і ми маємо довести, що здатні проявити демократію. Скажу більше, Путін сьогодні бажає довести світу, що Україна нестабільна, що вона не може провести чесних виборів і завдяки цьому зіграти на подальшій дискримінації.»

Також Олександр Черненко повідомив, що сьогодні підтримує кандидата на пост президента  Петра Порошенка. Нардеп аргументував свою позицію:

«Я детально аналізував передвиборчу програму кожного з кандидатів, але як показує нам досвід, аналізувати треба не те, що написано, а те, що вже зроблено тією чи іншою людиною. Це найкращий індикатор і підказка для виборця. Якщо людина в політиці нова, то вона має бути максимально відкритою, бо голосувати за «кота в мішку», то варіант не для України і не зараз точно.

Для мене, як для виборця, важливу роль відіграв той факт, що жоден з кандидатів не наважується прямо і відкрито назвати речі своїми іменами. Ніхто, окрім Петра Олексійовича не може прямо сказати, підтримує він вступ до ЄС чи ні, буде він вести країну в НАТО чи не буде. Натомість – загальні фрази, накштал – «будемо вести переговори»,  «проведемо референдум» і так далі.  Знаєте чому так розмито говорять? Щоб залишити для себе варіант відступу! Якщо той чи інший політик побачить, що вести Україну обраним шляхом йому особисто невигідно, то завжди буде аргумент – а я цього не обіцяв! Петро Порошенко каже чітко – буде безвіз – отримали, буде  армія – відродили, буде Томос – нам його надали. Хоча, згадайте, більшість в це не врили, навіть політики світового рівня і політологи. А це дуже важливий історичний крок для України. Нині Порошенко каже: вступимо в НАТО, вступимо в ЄС, здолаємо бідність, розвинемо економіку…Це – чіткі обіцянки, які можна буде проконтролювати. Так я бачу конструктивну роботу з конструктивним президентом» – зазначив Олександр Черненко.