У студії телеканалу “Україна” Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розказав, що ціни на гарячу воду та опалення є необгрунтованими та завищеними. Він запевнив, що вимагатиме зниження вартості тепла та гарячого водопостачання для населення на 15-20%, каже, що знає як цього досягнути та утримувати на рівні.

Взимку проаналізували ціни на тепло в країні. В одному місті воно коштує 1300 грн за Гкал, в іншому – 2000 грн. Тобто людина переплачує за безгосподарність чиновника. І перше питання до теплокомуненерго. Моє завдання зараз, щоб люди не платили за завищеними цінами на тепло. Дав доручення Мін’юсту розробити програму “Чесна платіжка”. Ми обмежимо ціни на тепло до економічно обґрунтованих, але не завищених. Визначаємо середньозважену ціну, вона точно буде нижча, ніж у багатьох містах зараз.

У Мін’юсту є відділення безкоштовної правової допомоги по всій країні. Ми будемо відслідковувати всі звернення людей, щоб розуміти, де, яке теплокомуненерго дало завищені ціни на тепло. Завдяки обмеженню цін, очікуємо зменшення вартості тепла та гарячої води на 15-20%. Присутність нашої політичної сили в парламенті гарантує захист і продовження важливих змін, які ми розпочали. Я не хочу, щоб хоч одна з реформ у країні залишилась у стані «напівфабрикату». Моя команда готова довести до кінця всі позитивні зміни – каже Володимир Гройсман.

Також він розвінчав міф про приватизацію газотранспортної системи України. Запевнив – вона не може бути приватизована, розмови про приватизацію – брехня!

Однозначно: українська газотранспортна система не може бути приватизована. Наш уряд чітко це розуміє. Розмови про приватизацію – брехня деяких політиканів. Уряд не ухвалював таких рішень. Наша ГТС – це власність держави і українського народу – повідомив Прем’єр-міністр.