«Автомобільна дорога Н-08 на ділянці від м. Запоріжжя до межі Донецької області була побудована в 1962-1965 роках. Ремонт дороги не відбувався з 90-х років минулого століття. Ми почали ремонтувати дорогу з 2016 року і на сьогодні повністю завершили відновлення цього коридору від Запоріжжя до межі із Дніпропетровською областю. Зараз ремонтуємо її до межі із Донецькою областю.

Цього року фінансуємо цей проект за рахунок окремої бюджетної програми в сумі 1 млрд гривень – 400 тис. – у Запорізькій області, 600 тис. – у Донецькій, де проводиться капітальний ремонт – зазначив Славомір Новак на Запоріжжі.

В загальній мережі автомобільних доріг Запорізької області дорога Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м.Кременчук) – Маріуполь посідає важливе значення, адже забезпечує транспортні зв’язки з південно-східними районами області та Донецькою областю. Дорога з’єднує також обласний центр м.Запоріжжя з районними центрами Оріхів, Пологи, Більмак та Розівка.

Середньорічна добова інтенсивність руху транспортних засобів за даними обліку становить від 1870 до 8885 автомобілів.

Крім того на цей час дорога Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь — один з основних стратегічних напрямків, по якому здійснюється рух до зони АТО військової техніки та особового складу Збройних сил та Національно гвардії України, волонтерів, міжнародних спостерігачів та інших учасників дорожнього руху.

В результаті недостатнього фінансування в минулі роки та великої інтенсивності руху великовагової техніки, дорога Н-08 на ділянці Запоріжжя-Маріуполь на окремих ділянках втратила свою несучу здатність.

Наразі на ділянках дороги, де заплановані роботи цього року, тривають роботи з відновлення дорожнього покриття.

Виконують їх 3 потужні підрядні організації, в розпорядженні яких є власні асфальтобетонні заводи.

Майже на всіх ділянках дороги Н-08 Запоріжжя – Маріуполь, де тривають роботи з поточного середнього ремонту, необхідно проводити роботи зі зміцнення основи дорожнього одягу. У Запорізькій області такі роботи виконуються методом «холодного ресайклінгу», які проводяться безпосередньо на місці виконання робіт.