Десятки батьків школярів. переважно учнів школи №88 вийшли сьогодні на вулицю та перекрили дорогу на знак протесту. Люди ходять туди-сюди по пішохідному переходу не пропускаючи автомобілі на перехресті вулиць Біломорська та Юності.

Як пояснила одна з учасниць акції – мати двох школярок Карина Арутунян, батьки вимагають убезпечити їхніх дітей від потрапляння під колеса автівок, водії яких нерідко перевищують швидкість на цій ділянці, пише Депо.

Рух на ділянці дороги, яку доводиться переходити учням школи №88, не надто жвавий, пішоходів тут також небагато. Користуючись цим, а також відсутністю світлофорів, деякі водії нерідко ганяють тут із перевищенням швидкості.

Аварії за участю школярів траплялися не один раз. Терпець у батьків урвався, коли минулої п’ятниці автівка збила чергову школярку – однокласницю дочки Арутунян. Жінка каже, дитина у вкрай важкому стані в лікарні.

Батьки школярів раніше зверталися до адміністрації по Комунарському району з вимогою вжити заходи для убезпечення дітей, але нічого не змінилося. Тож нині люди вдалися до акції протесту. Деякі вийшли на акцію з молодшими дітьми, зокрема, у візочках.

Вимагають щонайменше встановити біля небезпечних перехресть вулиць Біломорська і Музична та Беломорська і Юності лежачих поліцейських. Також вважають, що необхідне освітлення перехресть та світлофори, утім готові шукати варіанти разом із чиновниками  і поліцією.

Нині поліція спостерігає за акцією, регулюють рух на ділянці та забезпечують порядок.

При цьому між учасниками акції та водіями, що обурені перекриттям руху, уже спалахнули кілька невеличких конфліктів.