Про це заявила у Верховній Раді України народний депутат від “Європейської Солідарності” Яна Зінкевич, повідомляє Прямий.

“Наша партія “Європейська Солідарність” висловлює обурення участь депутатів від партії більшості (“Слуга народу” – ред.) у пропагандистських шоу. Євген Шевченко показав себе зрадником і колаборантом. І мені дивна відсутність реакції партії “Слуга народу”, представником якої він є. Як мінімум, він має спростувати сказане і вибачитись перед суспільством. Але, нажаль, він наговорив не тільки на вибачення. На початку ефіру він сказав, що буде говорити від імені української влади і запропонував зустрітись напряму з керівником терористів. Виступ представника влади і від імені влади і домовлятись з терористами – це державна зрада. Його повинно взяти під варту СБУ, а перед цим зняти недоторканність Верховна Рада. Сподіваюся у “Слузі народу” пам’ятають, що вони слуги народу, а не Кремля, і самі ініціюють кримінальну справу проти колаборанта.

Натомість, замість того, щоб слідкувати за своїми депутатами, як президент, так ві партія “Слуга народу” роблять нападки на нашого депутата Софію Федину.

Емоційний виступ Софії Федини – це словесна реакція на захист ветеранів і вона висловила те, що звучить у думках мільйонів, а не тільки її. Вона має право на цю думку. Порада президента йти у армію тим людям, що захищали нас усіх і його у тому числі – це абсурд. І мені – дівчині, яка у 18 років добровольцем вирушила на фронт захищати нашу країну, дуже дивно чути такі слова від людини, яка чотири рази ухилялась від повісток в армію.

Я бачу, що таке відношення до захисників стає ідеологією влади. Влада має чітко зрозуміти – з нами так не можна! Ні з ветеранами, ні з ветеранським суспільством, ні з волонтерами”, – заявила Зінкевич.