Народний депутат, що пройшов до Верховної Ради по 76 ОВО від партії “Слуга народу” –  Євген Шевченко вкотре спричинив скандал. Цього разу він не просто виказав свою зневагу до українців, як це зробив для російських ЗМІ кілька тижнів тому, а перейшов до погроз активістам кримінальним кодексом.

Причиною чергового скандалу став приїзд до Запоріжжя Яніни Соколової.  Відома українська журналістка, що є родом із Запоріжжя, приїхала на запрошення організаторів “Форуму лідерів громадської думки”, що проходив 2 листопада в Козак палаці. Яніна виступила перед запоріжцями, зробила десятки спільних фото, а після написала у соціальній мережі Фейсбук допис, що стосується її спогадів про дитинство та сприйняття Запоріжжя загалом. Журналістка зробила акцент на тому, в якому середовищі вона зростала та якою людиною стала, йшлося, зокрема про національну свідомість.  Вона закликала земляків виховувати у своїх дітях українців.

Євгену Шевченку допис не сподобався і він назвав Яніну Соколову “свідоміткою”, а далі почав розвивати тему про якесь єднання, якому журналістка не сприяє.

Як, з ким та у який спосіб єднатися нардеп вже продемонстрував своїм зухвалим виступом в російських пропагандистських ЗМІ. Нагадаємо, він вийшов з російськими пропагандистами в прямий ефір, в студії обговорювали “Формулу Штайнмайєра” та Україну загалом. Шевченко до пропаганди долучився і пообіцяв, що влада розбереться з тими українцями, які не сприймають капітуляцію через “Формулу Штайнмайєра”. А коли зрозумів, що опинився в центрі скандалу, повідомив що російські журналісти його підставили, а українські оббрехали. Хто винен цього разу, на разі нардеп не сказав.

У розпалі дискусії, нардеп Шевченко далі взагалі заявив, що врятував Запоріжжя від сепаратистів у 2014 році.