Напередодні Дня Незалежності журналістам презентували реконструкцію на Хортиці. На території «Кургану Єдності» створили оглядовий майданчик, підйом, флагшток тощо. Відтоді пройшло не так багато часу, однак запоріжці вже вказують на огріхи в роботі будівельників

На своїй сторінці у Фейсбук Роман Стоєв написав, що відвідував локацію разом зі своєю мамою. Вони були неприємно вражені побаченим.

«Безлад, сміття, місцями вже руйнування славетної тротуарної плитки на Козацькому колі», – пише він.

Також відвідувач зауважив, що місцями плитка вкладена нерівно, в огорожі дірка, а дістатися до флагштока можна тільки «стоптаними доріжками». До того ж нові туалети на момент прогулянки Стоєва не працювали.

Гендиректор Національного заповідника Хортиця Максим Остапенко під постом написав наступне:

  1. Після двох фестивалів територію прибираємо до чтв. Усі пошкодження усунуть до наступного понеділка.

  2. Курган, ще в процесі робіт, тільки поставили прапор, інші роботи не закриті підрядником. Плануємо усі доробки до Покрови.

Загалом остаточний запуск Кола, Кургану та оновлених доріг маємо встигнути до 14.10. Але, щоб була можливість людям гуляти в цих локаціях, вони відкриті в обмеженому режимі. До введення об’єктів в експлуатацію просимо пробачення за деякі незручності)

Нагадаємо, у квітні було підписано меморандум між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і Метінфестом про консолідацію зусиль у відродженні заповідника. На реставрацію з державного та обласного бюджету виділили вже понад 100 млн грн.

На головній – фотоілюстрація