RegionNews розповідав, що за програмами «Здорова Україна» та «Велике будівництво» в трьох міста Запорізької області (Запоріжжя, Бердянськ і Мелітополь) побудуються урбан-парки. Сьогодні стала відома точна локація.

У Запоріжжі урбан-парки збудують на території парку Трудової слави напроти будинку №19 по вул. Південноукраїнській та в західній частині парку Трудової слави напроти будинку №8 по вул. Паркова. В Бердянську – навпроти будинку №47 по вул. Грецькій та в західній частині території стадіону «Торпедо» по вул. Лютеранській, 40. У Мелітополі – в західній частині Мелітопольського міського парку культури і відпочинку ім. Горького біля стадіону «Спартак» ім. О. Олексенка та в південній частині Мелітопольського міського парку культури і відпочинку ім. Горького біля житлових будинків №4 та №6 по вул. Шмідта. Загалом 6 парків, повідомляється на сайті ЗОР.

Сьогодні, 12 листопада, під час проведення 6-ї Запорізької обласної ради було виділено 294 тисяч гривень на проведення проєктно-кошторисної документації для будівництва майбутніх урбан-парків.

Урбан-парк – це вільний простір, кластер для занять спорту та активного відпочинку. На території парку зазвичай працюють: бігові доріжки, скейт-парки, майданчики для паркуру, баскетболу, стрітденсу, стрітфутболу тощо. Простіше – майданчики для вуличних видів спорту та культур.

На головній – фотоілюстрація