Народний депутат віл партії “Слуга народу” Євген Брагар  публічно пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності парамедика волонтерського медичного батальйону “Госпітальєри” Ярину Чорногуз та волонтерку Анастасією Конфедерат за те, що декілька днів тому вони вимагали від водія автобусу на трасі Київ – Луцьк припинити трансляцію російського фільму.

«Два дні тому на трасі Луцьк-Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу до водія автобусу вимкнути російськомовний серіал, що демонструвався протягом поїздки», – пише Брагар.

«Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус», – продовжує Брагар. – Заклики типу: «російської мова не має лунати в Україні» – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ. Тому я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, в незалежності є ти патріотом, чи ватником».

Варто зазначити, сьогодні Брагар є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.   Він також керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Алжиром і В’єтнамом.

Підписники Брагара не погодилися з його позицією і в переважній більшості виступили з критикою, коментуючи допис нардепа.

На захист звільненого водія автобуса став і народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, він повідомив, що готовий надати водію юридичну підтримку та може допомогти з працевлаштуванням.