Якщо динаміка поширення коронавірусної хвороби збережеться у Києві  та області можуть повернутися до жорсткого карантину.

Про це заявили в Київській обласній державній адміністрації. Там наразі сподіваюся, що протиепідемічні заходи зможуть вплинути на зниження динаміки. Якщо очікуваного результату не буде, то влада муситиме знову звертатися до жорсткого карантину.

Голова Київської ОДА повідомив, що область впритул наблизилася до загрозливого показника, після його досягнення карантин посилять.

В Україні спостерігається загрозлива тенденція до збільшення захворюваності на COVID-19. Якщо вона зберігатиметься надалі, а чинні протиепідемічні заходи не дадуть очікуваного ефекту, влада муситиме знову звертатися до жорсткого карантину.

За останній тиждень щоденні показники в країні збільшилися майже вдвічі. В Київській області наразі більше 2000 хворих на COVID-19. З них 173 – діти. Кількість пацієнтів інфекційних відділень збільшується. В стаціонарі – кожен четвертий інфікований. Вже померло 46 осіб.  Далеко не всі вони похилого віку. Частина з них – це люди середнього віку, які не мали проблем зі здоров‘ям до епідемії.

Показник інцидентності в області в притул наблизився до критичної позначки 12. До посилення карантинних заходів залишилося добрати 0,03%. Тож потрібно зважати на те, що карантині заходи можуть бути посилені будь-якої миті.

В результаті  ситуації, що складається на Київщині, обласна Комісія з ТЕБ та НС запровадила негайне посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства у дошкільних закладах, закладах фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси. Посилений контроль за об‘єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, за дотриманням протиепідемічних заходів під час посадки та висадки пасажирів.