Запорізькі чиновники вкрали 5 мільйонів бюджетних коштів через схему при покупці дороговартісного автобуса для комунального підприєсмтва. Одному з фігурантів справи повідомлено про підозру.

Обставини справи розказали в пресслужбі ГУ НП Запорізької області.

В ході слідства встановлено, що у 2019 році запорізьке комунальне підприємство уклало договір з приватною організацією про закупівлю туристичного автобусу іноземної марки.  Сума договору сягнула понад 7 мільйонів гривень.

В подальшому, директор приватного підприємства, запропонував замовнику послуги змінити вимоги до предмету закупівлі і придбати автобус, який не відповідає початковим технічним вимогам закупівлі, а також вимогам тендерного договору в частині оформлення  страхового поліса. Такими діями було здійснено розтрату та привласнення майже 5 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на придбання люксового автобусу.

20 серпня, слідчі обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури,  повідомили про підозру директору приватного  підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Ймовірно мова йде про покупку автобуса для Обласної філармонії, який придбали наприкінці минулого року за офіційно озвученою ціною  7 млн. 415 тис. 777 грн.  З цієї суми, якщо мова дійсно про цей випадок, вкрадено 5 мільйонів гривень. Транспортний засіб був “подарунком” філармонії на 80 річницю, презентували покупку з гордими усмішками та з десятком камер.

Автобус придбано коштом обласного бюджету згідно з тендером — відкритими торгами з публікацією на сайті zakupkiprom.ua. Тендер було оголошено 26 квітня 2019 року, завершено 27 червня, визначено переможця — українську компанію ТОВ “ТЕХНО АГРО СЕРВІС” (м. Запоріжжя). Вартість автобусу становить 7 млн. 415 тис. 777 грн. – зазначалося на сайті ЗОДА.

Регінньюз потрапив у поле зору депутатський запит на перевірку покупки автобуса для філармоції, в документі детально розписані причини, через, які варто перевірити можливе розкрадання коштів. Також названі імена.

Проводяться подальші процесуальні дії направленні на встановлення кола осіб, причетних до скоєння вказаного  злочину.