Центр громадського здоров’я опублікував  перелік водойм, в який виявлені вілдхилення показників якості води.

Цього сезону ЦГЗ веде спостереження за якістю води на 88 пляжах, з них 54 морських і 34 річкових.

До переліку потрапили й два пляжіЗапорізької області.  Зоерема це

  • пляж “Правий берег” в Запоріжжі,
  • міський пляж “Сонячний” в Енергодарі.

Центр громадського здоров’я рекомендує встановити щити про заборону купання, взяті на повторні дослідження проби води.

Також заборона на купання є й на пляжах інших регіонів.

У Донецькій області відхилення від стандарту за звітний період виявлено у пробах морської води у міському пляжі в районі готелю “Турист”, пляжі «Лівобережний» в районі водної станції «Куточок», пляжі Приморського району, р-н СРЗ, пляжі м. Маріуполя. Станом на 14.08.2020 у пробах води з громадських пляжів смт. Ялта, Юр’ївка виділено V.parahemolyticus, с. Урзуф – V.choleraе, громадського пляжу с. Мелекіно – V.alginoliticus. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, взяті на повторні дослідження проби води.

?У Миколаївській області відхилення від стандарту виявлено у пробах морської води: міський пляж «Чайка» та пляж «Прибій» у м. Миколаєві.

? В Одеській області відхилення від стандарту за поточний період виявлено у пробах морської води: пляж м. Одеси. Виділено Е.соli (пляжі м. Одеси – 13 і 16 ст. В.Фонтану, «Відрада»).

?У Херсонській області відхилення від стандарту за звітний період виявлено у пробах морської води з пляжу м. Генічеська.

?У м. Київ відхилення від стандарту за звітний період виявлено у пробах з пляжів: «Золотий», «Центральний», «Передмістна слобідка», «Дитячий», «Молодіжний», «Венеція», «Веселка», «Галерний», «Чорторий», «Троєщина», «Тельбін», «Райдуга», «Вербний», «Пуща-Водиця».