Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк поскаржився на те, що весь тягар запобігання поширення коронавірусу та наслідків від пандемії регіони несуть самостійно. Центральна влада не дала жодної копійки на підтримку регіону в боротьбі з COVID-19.

Про це Володимир Буряк написав у своєму звітному дописі після відрядження до столиці.

Найголовніше питання, яке ми обговорювали сьогодні на засіданні – формування бюджету на наступний рік і проблеми, викликані коронавірусом і коронакризою. На центральному та місцевому рівнях було зроблено багато кроків для полегшення життя бізнесу щодо оподаткування. Але разом з тим, надходження в бюджети знизилися. Проте державна реверсна дотація залишилися на тому ж рівні, що й раніше. Я передав звернення з проханням до центральних органів влади переглянути це питання на користь Запоріжжя.
Адже сьогодні на бюджети місцевих рад покладені й додаткові обов’язки, зокрема, щодо забезпечення закладів освіти всім необхідним для проведення навчального процесу в умовах карантину – а це десятки мільйонів гривень. І знову ані гривні допомоги від держави! Тим паче, що Запоріжжя не отримало жодної копійки з державної субвенції на боротьбу з пандемією. Хоча місцевий бюджет виділив 100 млн. грн. Впевнений, що саме завдяки оперативно вжитим у Запоріжжі заходам наше місто знаходиться в «зеленій зоні».
Також Володимир Буряк заявив про тиск з боку правоохоронних органів на нього особисто та інших голів міст.
Ще одне проблемне питання – тиск з боку правоохоронних органів на місцеву владу. Його я на собі відчув особисто. Відчули його за останні декілька місяців майже всі міські голови, які сьогодні зібрались на засідання. До того ж, аеропорт Запоріжжя потрапив під численні перевірки з боку різних служб. Тому сьогодні всі разом підготували ще одне звернення до центральних органів влади – з закликом припинити цей тиск. Переконаний, що між місцевою та центральною владою має бути порозуміння.