Санаторій «Великий Луг» (вул. Ленська, 45) перетворився на руїни. Охочі до чужого майна виносять звідси все, що тільки можна, ріжуть металеві конструкції. Якщо нічого не змінитись, то скоро вже нічого буде відновлювати.

На платформі Ютуб з’явився черговий ролик про занепад санаторію. Автори відео, щоб показати, як зараз виглядає оздоровчий заклад, відзняли лікувально-діагностичне відділення, їдальню, палац культури, приймальне відділення та навколишню територію. Для порівняння було опубліковані світлини 2018 року, коли заклад ще функціонував..

Санаторій «Великий Луг» знаходиться на цінній рекреаційній землі (поблизу великий сосновий бор та Дніпро), в екологічно чистій зоні. Через судову тяганину, за передачу об’єктів нерухомості в державну власність, комплекс прийшов у занепад. 2020 року Кабмін видав розпорядження про передачу майна до сфери управління Запорізької обласної влади.

Минулого року під час наради в Запорізькій ОДА обговорювалось питання оформлення права власності на 10 об’єктів по вул. Ленській у Запоріжжі. Тоді Олександр Старух говорив, що цінні рекреаційні землі мають служити громаді.

Нагадаємо, деякий час КНП «Госпіталь ветеранів війни», який знаходиться на Великому Лузі (вул. Ленська, 45), був закритий на карантин. Запоріжці вже почали непокоїтися, що медичний заклад так і не поновить свою роботу, однак нещодавно заклад прийняв перших пацієнтів у цьому році.

Скріншот з відео