На тлі «кредитного скандалу» в Запоріжжі провели опитування, як ставляться до багатомільярдних боргів міського бюджету жителі міста. У цій ситуації 74% опитаних запорожців заявили про підтримку позиції кандидата в мери Віталія Тишечка, який звинуватив місцеву владу в недбалості і накопиченні боргів. 26% опитаних виправдовують «кредитну політику» Володимира Буряка.

Відзначимо, напередодні політичний експерт Олег Пастернак заявив, що саме питання боргів може стати головним аргументом для запорожців на прийдешніх виборах на користь команди Президента і місцевого кандидата в мери від «Слуги народу» Віталія Тишечка. Політолог вважає, що місто знаходиться на межі банкрутства і самостійно з боргів вибратися йому не вдасться.

«Місто показує одні з найгірших результатів в економічному плані по всій центральній і східній Україні. Фактично воно знаходиться на межі банкрутства. Ситуація, в якій опинилося Запоріжжя, не влаштовує президента Зеленського і ОП. Тому вони будуть всіма силами намагатися переламати ситуацію, а для цього потрібні свої люди в керівництві міста, які готові до командної роботи. Такою людиною в партії «Слуга народу» вважають Віталія Тишечка. У нього непогане резюме, економічна освіту і хороші відносини з Банковою », – написав експерт.

Нагадаємо, на кінець 2020 року борг міського бюджету Запоріжжя складе 1,477 млрд грн. При цьому сума гарантованого боргу – 3,5 млрд грн. Це рівно половина загального бюджету міста на поточний рік.