За тиждень до місцевих виборів Володимир Буряк оголосив про відкриття нового терміналу в аеропорту «Запоріжжя». Для нього – це піар. Для міста – черговий проблемний «актив», борги на будівництво якого повертати доведеться кожному запоріжцю.

Про це на сторінці у Facebook написав кандидат в мери Запоріжжя від політичної партії «Слуга Народу» Віталій Тишечко.

Зі слів політика, за час будівництва нового терміналу проти керівництва КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» було порушено 4 кримінальні справи. У тому числі за привласнення і розтрату в особливо великих розмірах. А ревізія фінансово-господарської діяльності КП виявила численні порушення: при проведенні закупівель систематично завищувалася вартість робіт, не сплачувались податки, не погашалися відсотки по кредитах тощо.

«Враховуючи, що прибутки КП «МАЗ» падають другий рік поспіль і не виконуються фінансові плани, то в найближчі роки аеропорт буде працювати лише на погашення кредитів. У 2019 році чистий дохід аеропорту складав 104 млн грн (82% від плану). У першому кварталі 2020 чистий дохід «Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» – 24 млн грн (71% від плану). А щорічні виплати по кредитному договору будуть становити по теперішньому курсу 113 млн грн. Де аеропорт кожного року буде брати ще 10 млн грн невідомо. Розвивати логістику, транспорту інфраструктуру Запоріжжя – по своїй суті це правильне рішення. Але те, як це рішення реалізували, не заслуговує на позитивний відгук. Під піаром прихована корупція, за яку Запоріжжя ще довго буде розплачуватись», – повідомив Віталій Тишечко.

Кандидат в мери Запоріжжя від партії «Слуга Народу» додав: якщо аеропорт не впорається з боргами, місто може втратити «Славутич Арени», що виступає заставою по одному із запозичень. Також політик вважає, що в теорії будівництво нового терміналу мало гарантувати Запоріжжю збільшення надходжень до місцевого бюджету, а на практиці призвело до нових богів.

«В теорії будівництво нового терміналу – це був достойний проект, який міг принести місту додаткові прибутки. Але на практиці гарний задум знищили неефективні рішення керівництва КП і загалом місцевої влади на чолі з мером. Тепер щоб компенсувати витрати на будівництво терміналу, чекати доведеться не один рік. Найближчі кілька років «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» працюватиме на погашення своїх боргів. Підприємство взяло кредити, не повернення яких загрожує втратою не тільки майна аеропорту, але й майна КП «Міський футбольний клуб «Металург». А саме «Славутич Арени», що виступає заставою по одному із запозичень», – заявив він.

Також стежити за позицією кандидата можна у його телеграм каналі.