На сьогодні над трьома під’їздами постраждалого будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, встановили тимчасову покрівлю. Ведуться підготовчі роботи до бетонування перекриття для встановлення постійної покрівлі.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Покрівлю планують відновити у стислі строки. У тьох під’їздах вже встановили тимчасову покрівлю, щоб убезпечити будинок від можливих дощів. На ще одному під’їзді робітники готуються до бетонування перекриття для подальшого встановлення постійної покрівлі. Роботи проводяться коштом держбюджету. А саме, 5 млн грн, які виділили під час сесії.

«Зараз робітники працюють на покрівлі п’ятиповерхового під’їзду. Готуються до армування перекриття, яке згодом буде забетоноване. Потім знадобиться час, щоб бетонування набрало необхідної міцності. У цей період бетонування перекриття виконуватиметься над наступним під’їздом», – зазначив міський голова Володимир Буряк під час виїзної наради.

 

В частині квартир вже відновлено водопостачання та газопостачання. В інших поки не можуть через проведення ремонтних робіт.

Фото зі сторінки міськради

Нагадаємо, в ніч з 2 на 3 серпня сталася пожежа на Медведєва, 7. Самостійно евакуювалися 100 осіб. Рятувальники декілька годин гасили вогонь. Вдень підприємство-підрядник проводило ремонтні роботи на даху будинку. Можливо, стався вибух газового балона. Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Капітальний ремонт постраждалого будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7 довірили ТОВ «Анстрой Лімітед» за понад 12 млн грн. Фірма займалась реконструкцією Правобережного пляжу за понад 52 млн грн. Майже одразу після відкриття пляжники почали знаходити на ньому огріхи.