До Запоріжжя приїхав п’ятий президент України Петро Порошенко, сьогодні він має зустрічі у декількох локаціях. Саме зараз він перебуває у Клініці святого Миколая. Там він зустрівся з медиками та адміністрацією закладу, в першу чергу — щоб особисто подякувати за високий європейський рівень медицини в Запоріжжі, яка сьогодні є надважливою для мешканців міста.

Я дуже радий бути сьогодні у Запоріжжі й усе цьому сприяє. Я вже одужав і нікому не бажаю стикнутися з цим вірусом, бо він справді дуже сильний. Сьогодні сонячно і тепло, тож я залюбки розпочинаю зустріч з цього закладу. Для мене важливо починати зустрічі саме з Клініки святого Миколая, хочу сказати — фантастична назва. Нехай кожному, хто потребує лікування допомагає святий Миколай. Мені приємно дивитися в очі медиків, бо вони в сьогоднішніх умовах справжні герої” – вітаючи присутніх в клініці сказав Петро Порошенко.

Він відзначив важливість професії медика сьогодні — у важких епідемічних умовах. Також Петро Олексійович звернув увагу на неефективні дії центральної влади в умовах боротьби з коронавірусом. Мова йде про розтрату коштів з коронавірусного фонду на асфальтування доріг та підвищення виплат представникам правоохоронних органів. Петро Порошенко сказав, що це 52% від загального коронавірусного фонду.

“Кошти, які повинні були піти на медицину, лікарям, щоб застрахувати їх та підвищити до 300% заробітні плати, ці кошти закопали в асфальт, вони у тому числі пішли на підвищення заробітних палат, але не лікарям, а поліціянтам. Замість того, що захистити за ці кошти громадян від коронавірусу, вони намагаються захистити зелену владу від народу” – сказав Петро Порошенко.

Петро Порошенко, який тільки-но перехворів на коронавірусну хворобу повідомив, що висококваліфікована лікарка з науковими ступенями, що його лікувала, каже про колапс системи охорони здоров’я. У медичних закладах ще є ліжка, але вже немає обладнання, вільних лікарів, немає навіть кисню та засобів для надання медичної допомогти. Діяти треба вже, одразу після виборів.