RegionNews повідомляв, що після робочої поїзди до Запоріжжя міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко лишився незадоволений роботою департаменту хорони здоров’я Запорізької міськради, який на сьогодні очолює Вікторія Ушакова.

На сайті відомства вказано, що створена службова комісія, яка проводитиме службове розслідування стосовно Вікторії Ушакової.

На виконання листа Міністерства охорони здоров’я України від 21.10.2021 №26-04/30605/2-21 щодо проведення останнім аналізу поточного рівня готовності закладів охорони здоров’я м.Запоріжжя до запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCOV-2; встановлення незадовільного стану проведеної роботи з боку директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради та щодо розгляду питання доцільності перебування на своїй посаді директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Ушакової В.В., керуючись Порядком проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та осіб, які для цілей Закону України “Про запобігання корупції” прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 №950, – йдеться у повідомленні.

В жовтні Ляшка обурили низькі темпи вакцинації в м. Запоріжжі. На його думку, тоді цю проблему викликали неправильно розрахована кількість центрів масової вакцинації і логістично неправильно вибудуваний процес.

Ушакова обіймає посаду з листопада 2016 року. До призначення вона працювала начальницею управління з питань охорони здоров’я, а також заступницею директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради.

Нагадаємо, також проводиться розслідування стосовно колишнього директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслава Романчука.

Фото: Google.com