Сьогодні об 11:00 у Запоріжжі розпочинається позачергова, 54-та сесія Запорізької міської ради. Фактично це буде остання сесія у теперішньому скликанні. Якщо результати виборів затвердять, то надалі до роботи приступить нове скликання, яке обрали запоріжці 25 жовтня.

Першочерговим питанням сесії буде  фінансування протиепідемічних заходів та боротьби з коронавірусом у Запоріжжі. Сьогодні у місті ситуація не з найкращий, Запоріжжя поки у “помаранчевій зоні”, але показники захворюваності свідчать про рух до “червогої зони”.

На позачерговій сесії міської ради планується виділити кошти на придбання додаткового медичного обладнання, створення міської лабораторії ПЛР-тестування, де робитимуть безкоштовні тести, обладнання лікарняних ліжок системою подачі кисню, забезпечення підвезення медиків на роботу.

Також в умовах розповсюдження інфекції, щоб зменшити скупчення людей на зупинках, на сесії планується призупинити право безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком, адже транспорт є одним з місць активного розповсюдження інфекції, а пенсіонери знаходяться у групі ризику.