Кілька днів тому  з’явилася інформація , що колектив із Запоріжжя планує їхати до Росії на шоу “Ліга сміху” і грати разом на одній сцені із командами з терористичних “республік”. На сайті організатора з’явився список команд, що візьмуть участь в кастингу 25-26 січня в Росії. Серед них колектив під назвою “Падік-19” із Запоріжжя.

Зовсім нещодавно команда з такою назвою представляла в КВН один з факультутів “Запорізької політехніки”. У 2019 році навіть посідала призові місця, інформація про це міститься на офіційних сторінках Прес-служби профкому студентів НУ «Запорізька політехніка».

Вчора “Падік-19” зник з переліку команд, які братимуть участь у кастингу. Також зникли й деякі інші українські коміки.

А в “Запорізькій політехніці” заявили, що команди з такою назвою немає у ВНЗ, людей, які могли б колись входити до неї також.

Про це розказав у коментарі сайту Депо проректор “Запорізької політехніки” Едуард Гугнін. Він називає інформацію фейком і припускає, що її умисне могли розповсюдити заради дестабілізації ситуації в регіоні.

“На сьогоднішній момент такої команди не існує в нашому університеті. Колись, декілька років тому, така команда на одну гру чи дві збиралася. Але після цього такої команди немає, не існує на сьогоднішній момент. Навіть немає тих людей, які навчаються в університеті й грали у тій команді. Тому немає чого тут навіть коментувати. Це фейк, інформація, яка не відповідає дійсності, мабуть, комусь треба, аби дестабілізувати ситуацію в регіоні. На сьогоднішній момент національний університет “Запорізька політехніка” – заклад, в якому питання національного розвитку, питання патріотизму постійно культивуються і дуже багато заходів проходить, які саме спрямовані на це”, – каже Гугнін.

Залишається відкритим питання – кому це потрібно, ориганізаторам “Ліги сміху?”