Вчора, 21 січня, в Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150 Б, о 15:00 загорівся двоповерховий будинок. Подія набула державного рівня, адже на пожежі загинуло 15 людей, які були постояльцями, як пізніше з’ясувалося, будинку «Золотий час».

Житловий будинок був переобладнаний в пансіонат для людей похилого віку. Рятувальники ліквідували вогонь на загальній площі 100 кв. м о 16:53. В приміщенні виявлені тіла 15 осіб, 9 врятовано, з яких 5 – госпіталізовані до лікарень. Про це повідомляє пресслужба ДСНС Харківської області.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

«Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату. Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції. Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують управляючого установи, якого теж буде затримано в порядку статті 208 КПК. Трьох осіб зі складу обслуговуючого персоналу доставлено до поліції, їх опитують», – заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.